شرح خبر
فیلمساز ایرانی: دغدغه اصلی‌ام کار درباره "افغانستان" است
    دوم مرداد ١٣٩٦ ساعت ١٢:٤٨      

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، محسن اسلام زاده که اخیرا برگزیده جشنواره ماربلا اسپانیا شده، گفت: با توجه به حواشی حضور مستندی درباره هلوکاست و شلوغ‌کاری انگلیسی‌ها می‌ترسیدم مانند برخی جشنواره‌های داخلی، بلایی سر مستندم بیاورند، ولی با استقبال غافلگیر کننده مخاطبان، اثرم برنده شد.

محسن اسلام زاده که در روزهای اخیر توانست با اثر «تنها میان طالبان»، عنوان برترین مستند جشنواره ماربلا اسپانیا را کسب کند، گفت: این جشنواره در منطقه جنوب اسپانیا برگزار می‌شود و در این دوره که دوازدهمین سال برگزاری‌اش است، علاوه بر حضور تعدادی از هنرمدان و فیلمسازان ایرانی مثل بهرام بیگی و مهراوه شریفی نیا، از دیگر کشورهها آثاری در بخشهای سینمایی، فیلم کوتاه و مستند حضور پیدا کرده بودند.

وی درباره کسب عنوان برگزیده این جشنواره توضیح داد: از روز اول جشنواره، دبیر و کارکنان آن، استقبال بسیار خوبی از این مستند داشتند تا جایی که دبیر جشنواره اسپانیایی که پیش از این هم مستند «تنها میان طالبان» را دیده بود، به من می‌گفت فیلم شما طرفدار زیادی دارد.

اسلام زاده که در اسپانیا حضور دارد، با اشاره به واکنش‌های مثبت و استقبال غافلگیر کننده مخاطبان تصریح کرد: مهم‌ترین چیزی که علت استقبال جشنواره اروپایی و مخاطبان از این مستند، نگاه متفاوت فیلم به افغانستان و مسئله طالبان بود که برخلاف فریب‌کاری‌های امپراطوری رسانه‌ای در غرب، به عنوان یک تجربه شخصی و نه مصاحبه محور به افغانستان پرداخته است.

وی توضیح داد: شبی که مستندم در جشنواره پخش شد، تا ساعت سه صبح، از محل برگزاری جشنواره تا محل اقامتمان، به سوالات و نظرات مخاطبان پاسخ می‌دادیم البته برخی نیز به دنبال خرید حق پخش مستند و ارتباط گیری بودند.

کارگردان مستند تنها میان طالبان با اشاره به برخی حواشی پیش آمده در این جشنواره در انتخاب اثر برگزیده مستند، اظهار داشت: غیر از مستند من، دو اثر دیگر هم کاندیدای کسب عنوان برگزیده بودند که بخاطر برخی مسائل، حواشی پیش آمد.

اسلام زاده ادامه داد: یکی از این آثار، مستندی آرژانتینی «لی و میرا» درباره هلوکاست بود که به خاطر موضوع و محتوایش، از فیلم‌های جنجالی جشنواره بود. اثر انگلیسی «من بهترین» هم جزو این کاندیداها بود که عوامل آن، در طول برگزاری جشنواره، چندین بار، مهمانی و برنامه های این چنینی داشتند و پیش از اختتامیه، خود را برگزیده قطعی می‌دانستند.

وی در این باره بیان کرد: با وجود این حواشی، می‌ترسیدم بلایی که در برخی جشنواره‌ها سر مستندم آوردند، تکرار شود ولی برخلاف مسائل ایجاد شده، فضای جشنواره به هیچ عنوان سیاسی نبود، حتی کارگردان مستند آرژانتینی هم در صحبتی که داشتیم از کار من تعریف می‌کرد.

اسلام زاده در همین زمینه عنوان کرد: در بیشتر جشنواره های غربی، مخاطبان به دنبال آثاری هستند که در آنها دوربین و فیلمساز بدون واسطه، سوژه بکری را برای آنها روایت کند و موفقیت برخی از فیلم‌های ایرانی هم به خاطر همین بکر بودن و انتقال تجربه های جدید آنهاست.

وی درباره ادامه حضورهای بین المللی مستند توضیح داد: آقای علیرضا شاهرخی به عنوان پخش‌کننده اصلی مستند، بسیار خوب عمل کردند، تا کنون در بخش رقابتی ۷ جشنواره حضور داشتیم و از این پس هم در چند جشنواره به رقابت خواهیم پرداخت که بخاطر قطعی نشدن از گفتن اسامی آنها معذورم. در مورد پخش از تلویزیون‌های غیر از زبان فارسی نیز با شرکت انگلیسی اسپرسو قرارداد 7 ساله داریم و امیدوار هستیم که در سراسر دنیا این مستند دیده شود.

اسلام زاده اضافه کرد: دو شرکت پخش امریکایی هم اخیرا برای استفاده از دانشگاه های این کشور، درخواست خرید حق پخش آموزشی این مستند را داشتند که این موارد از طرف شرکت اسپرسو در حال پیگیری است.

وی در بخشی از سخنانش درباره ادامه تولیدات بین المللی عنوان کرد: من، تاکنون 26 قسمت برنامه تلویزیونی وطن‌دار را در کنار تعدادی مستند درباره افغانستان کار کرده‌ام و یکی از دغدغه های اصلی‌ام تولید کار درباره مسائل این کشور است که در صورت مهیا شدن شرایط، مجددا اقدام به این کار می‌کنم.


منبع: خبرگزاری میزان




کلیه حقوق این اثر متعلق به "مرکز فرهنگی میثاق" است.

اخبار
  «رستم محله» روی آنتن شبکه‌ی مستند می رود

  محسن اسلام زاده با “تنها میان طالبان ۲” دوباره میان طالبان رفت

  سختگیری جشنواره سینما حقیقت تنها برای آثار انقلابی است

  مستند «رویای روهینگیا» به جشنواره هند راه یافت

  بخش و نقد مستند «آقای دادستان» در برنامه ی به اضافه مستند

  «کدام مسجد!» در شبکه مستند | چگونه جایگاه اجتماعی مساجد احیا شود

  «عکاسی زیر آتش» روی آنتن می رود | قصه اشغال تا آزادی خرمشهر

  «عالی‌نسب» اولین برند تولیدکننده وسایل نفت سوز ایرانی

  حتی مردم سوریه از اقدامات ما مطلع نیستند

  اکران مستند "خاطرات نارنجی" در امریکا

  نقدی بر فیلم مستند «میرزا جواد» ساخته سعید فرجی

  برگزاری ۲ نشست تخصصی در روز هشتم «۱۰ روز با عکاسان»

  داستان اولین شهید عکاس را در «میرزا جواد» روایت کردم

  کانال مرکز فرهنگی میثاق در پیام رسان سروش و آی گپ

  بررسی «خاطرات نارنجی» در دهمین قسمت از فصل دوم برنامه «به اضافه مستند» + تیز

  گفتگوی دوربین.نت با سعید فرجی | فیلم


   بیشتر...